Проекти рішень

ЗВІТ ГОЛОВИ

УЖГОРОДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ VІІ СКЛИКАННЯ

ЧОРНАКА Р.В.

Про роботу ради за період

з 13 листопада 2015 року по 31 грудня 2016 року

Шановні депутати, присутні та громадо Ужгородського району!

На сьогодні Ужгородський район - один із найрозвинутіших та провідних районів Закарпатської області. Таку славу йому творять сотні, тисячі щирих і талановитих людей.

З початку роботи  Ужгородської районної ради VІІ скликання минуло більше року. 13 листопада 2015 року, ви довірили мені посаду голови районної ради, і сьогодні, відповідно до статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», хотів би підсумувати результати своєї роботи та діяльності всієї ради. Фактично, це підбиття підсумків колективної роботи – кожного депутата, постійних комісій районної ради, президії, виконавчого апарату районної ради за минулий рік та визначення завдань на наступний період діяльності ради.

Для мене особисто це був не простий період, адже очолювати раду - справа дуже відповідальна. Йдучи, та вже перебуваючи на посаді голови районної ради, головним завданням для мене було і залишається виправдати дану мені довіру, мобілізувати роботу виконавчого апарату та забезпечити злагоджену роботу усього депутатського корпусу для прийняття важливих для району рішень.

Робота всього депутатського корпусу побудована відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», інших законодавчих актів, регламенту районної ради. В першу чергу - це сесійна діяльність.

Сесійна діяльність ради

Передусім хотів би висловити слова вдячності за розуміння та підтримку у цей складний для країни час всьому депутатському корпусу.

Незважаючи на різні політичні уподобання й розбіжності, депутати працювали заради вирішення проблемних питань сільських громад і жителів Ужгородського району. Завдяки цьому впродовж звітного періоду проведено 11 сесій районної ради, 4 з яких позачергові, на яких розглянуто та ухвалено 227 рішень.

Для виконання своїх обов’язків перед нашими обранцями, я, разом з депутатами взяли за основу саме ті пріоритети, які мають позитивний вплив на соціально-економічний, культурний і духовний розвиток району. Основні з них - захист інтересів людини, неухильне підвищення рівня життя кожного жителя району. В першу чергу це можливо завдяки реалізації і виконанню галузевих програм. Найголовніша серед них - Програма економічного і соціального розвитку району. Саме від того, як виконується Програма, залежить рівень наповнюваності бюджетів та підвищення добробуту населення. 

Робота постійних комісій районної ради

Важливою залишається якісна організація роботи постійних комісій районної ради. Адже саме на засіданнях постійних комісій депутати опрацьовують проекти програм та рішень, здійснюють контроль за їх виконанням, готують відповідні висновки та рекомендації про зміни чи доповнення.

Фактично протягом року була проведена робота щодо визначення кількості постійних комісій за профілем діяльності, формуванню їх особового складу районної ради. В результаті переговорів з депутатськими фракціями було прийнято рішення про утворення 6 постійних комісій.

Сьогодні у районній раді функціонує 6 постійних комісій:

з питань бюджету;

з питань економічного розвитку, підприємництва, екології, надр та земельних ресурсів;

з питань охорони здоров’я, соціального захисту, в справах пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та учасників бойових дій;

з питань освіти, культури, молоді та спорту;

з питань комунальної власності та приватизації;

з питань законності і правопорядку, регламенту, депутатської етики і контролю за виконанням рішень районної ради.

Хочу зазначити, що за звітний період проведено 60 засідань постійних комісій районної ради, два з яких були спільними. За час своєї діяльності постійними комісіями районної ради розглянуто 243 питання.

На 2-му пленарному засіданні 3 сесії 08.04.2016 було прийнято рішення «Про президію районної ради VІІ скликання». Очолює Президію районної ради голова ради, а до її складу входять заступник голови ради, голови постійних комісій, голови фракцій та уповноважені представники фракцій. Загалом це 16 депутатів.

За звітний період проведено 2 засідання президії,   яких одне - спільно з постійною комісією з питань охорони здоров’я, соціального захисту, в справах пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та учасників бойових дій, на яких розглянуто та погоджено до розгляду на пленарному засіданні ради 8 питань.

Особливо хочу відзначити роботу постійної комісії, якій вдалося у звітньому періоді попрацювати найрезультативніше, а її голові – вибудувати ефективну співпрацю, а саме постійній комісії з питань бюджету (голова комісії – Боднар Йожеф Йожефович), яка бере безпосередню участь у формуванні бюджетного процесу району.

Постійна комісія працює злагоджено та результативно, про що свідчать проведені 12 засідань, на яких розглянуто 21 питання. З них – 18 проектів рішень, що вносилися на розгляд сесій районної ради, у тому числі 14 питань щодо формування і виконання районного бюджету, внесення змін і фінансовий моніторинг соціально-культурної сфери та інші.

Голова постійної комісії долучався до активного обговорення питань президій й сесій районної ради, висловлюючи конкретні пропозиції щодо вирішення спірних чи проблемних питань.

Комісією напрацьований чіткий механізм погодження питань, що стосуються внесення змін до бюджету, що, в свою чергу, дає можливість оперативно спрямовувати кошти на вирішення соціальних потреб. Зокрема, у міжсесійний період спрямування вільних залишків коштів і коштів резервного фонду районного бюджету здійснювався саме за погодженням із постійною комісією з питань бюджету.

Хочу також відзначити постійну тісну співпрацю комісії із фінансовим управлінням райдержадміністрації, практику залучення до обговорення бюджетних питань керівників інших структурних підрозділів райдержадміністрації.

Злагодженість дій та одностайність позицій у фінансових питаннях між районною радою і райдержадміністрацією дали можливість своєчасно прийняти районний бюджет на 2017 рік.

Плідною також була робота постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, в справах пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та учасників бойових дій. У звітному періоді постійна комісія, під головуванням Мигалини Наталії Павлівни, спрямовувала свою роботу на розвиток гуманітарної сфери, роботу закладів медицини, освіти, культури. Найбільше зусиль було докладено до забезпечення своєчасною якісною медичною допомогою кожного жителя району, незалежно від рівня доходів і місця проживання.

Дієво працювала постійна комісія з питань комунальної власності та приватизації (голова комісії  – Рішко Володимир Степанович). Продовжено роботу з реалізації повноважень щодо управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селища району. Постійною комісією результативно вивчались проекти рішень та вносились рекомендації з питань ефективного користування та управління майном.

Постійною комісією з питань законності та правопорядку, регламенту, депутатської етики і контролю за виконанням рішень районної ради, під керівництвом Матіцо Степана Степановича, у ході засідань розглядалися листи депутатів, окремі доручення керівництва районної ради, що стосувались діяльності всього депутатського корпусу та забезпечення діяльності ради.

У звітному періоді активно працювала постійна комісія районної ради з питань освіти, культури, молоді та спорту (голова комісії – Кантор Йосип Йожефович), зосереджуючи увагу на розвитку закладів освіти та спорту в Ужгородському районі.

Постійна комісія з питань економічного розвитку, підприємництва, екології, надр та земельних ресурсів під головуванням Готри Михайла Миколайовича тримала на контролі прийняття рішень при затвердженні нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, розвитку малого і середнього бізнесу в районі, обговоренні програм соціально-економічного розвитку району.

Робота виконавчого апарату районної ради

Протягом звітного періоду мною здійснювалося керівництво виконавчим апаратом Ужгородської районної ради.

Відповідно до статті 53 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на виконавчий апарат ради покладено організаційне, правове, інформаційне та аналітичне забезпечення її діяльності.

Серед усіх напрямів діяльності голови районної ради особливе місце відведено організації роботи з розгляду звернень громадян та забезпеченню їх особистого прийому керівництвом ради.

Звернення громадян є найважливішою формою забезпечення зворотного зв’язку між районною радою та громадянином, а інформація, що міститься в них, найчастіше слугує орієнтиром при прийнятті важливих рішень, що стосуються інтересів широких верств населення.

Ужгородською районною радою затверджено графік прийому громадян головою,  заступником та керуючим справами виконавчого апарату районної ради. Проте, вважаю позитивним й той фактор, що прийом, незалежно від графіку, проводився щоденно. А це значить, що нашим виборцям не байдуже становище Ужгородського району і вони розраховують на нашу підтримку та вірять у нашу спроможність покращити їх життя.

За звітний період до районної ради надійшло 270 звернень, колективних – 14, під якими поставили підпис 1329 осіб. Всі звернення розглянуті у встановлені терміни, вирішено по суті, по яких надані кваліфіковані роз’яснення.

В основному до голови та заступника районної ради зверталися за соціальним станом: пенсіонери – 142, робітники – 82, військовослужбовці – 12, безробітні – 10, підприємці – 4.  За категоріями авторів: ветерани праці – 17, інваліди ІІІ групи – 16, інваліди ІІ групи – 13, інваліди І групи – 4, учасники бойових дій – 12, діти -  інваліди – 7, діти війни – 2, та інші категорії – 179.  За статтю:  147 жінка та 123 чоловіків.

За характером питань, з якими звертаються громадяни, основними є питання соціального захисту (надання матеріальної допомоги) – 182 звернення. По питанню земельних відносин – 9, комунального господарства – 6, охорони здоров’я  - 5, екології та природних ресурсів – 5, праці і заробітної плати – 5, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, запобігання дискримінації – 4, транспорту і зв’язку – 2, житлової політики – 2, освіти – 2, діяльності об’єднань громадян – 2, діяльності органів місцевого самоврядування – 2 та інші – 44.        

Так із 270 звернень розглянуто та вирішено позитивно – 221 питання, 23 – дано роз’яснення, відмовлено – 19, перебувають в стадії вирішення - 7.

На адресу районної ради надійшов 21 запит на одержання публічної інформації, на які вчасно надано відповіді.

Важливим у роботі районної ради є опрацювання документів, яких до  ради за звітний період надійшло 1293. Документи були взяті на контроль у встановлені терміни. Крім того, районною радою для вирішення різних питань направлено 659 листів.

Працівниками апарату районної ради постійно надавалась правова допомога селищній і сільським радам, депутатам рад усіх рівнів, жителям району з питань застосування законодавства України у сфері місцевого самоврядування, служби в органах місцевого самоврядування, управління спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району, тощо.

Відповідно до Закону голова ради в межах своїх повноважень видає розпорядження. За звітний період мною видано 320 розпоряджень, з них – 111 з основної діяльності, 209 – по особовому складу.

На цей час у виконавчому апараті ради обліковується 29 посад, 7 з яких є вакантними. Працює 22 осіб, з яких посадових осіб місцевого самоврядування – 13.

Працівники виконавчого апарату в повному обсязі забезпечували організаційну підготовку сесій, президії, постійних комісій, нарад, інших заходів, брали активну участь в опрацюванні різноманітних законопроектів та інших нормативних документів, надавали консультативно-методичну і практичну допомогу посадовим особам сільських та селищної ради.

З метою забезпечення доступу громадян до цієї інформації працює офіційний веб-сайт районної ради, сторінка у соціальній мережі  Facebook, де оперативно оприлюднюються матеріали сесій, роботи постійних комісій, тощо.

Налагоджена співпраця зі ЗМІ

Одним з головних принципів місцевого самоврядування є гласність. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», голова районної ради «забезпечує гласність у роботі ради та її органів». За звітний період постійно приділялась увага забезпеченню прозорості роботи районної ради, оперативному інформуванню населення щодо її діяльності у сесійний та міжсесійні періоди, доведенню до відома населення повідомлень про ухвалені рішення та їх виконання, реагування на депутатські запити та звернення громадян.

У своїй діяльності ми керувались чинним законодавством, зокрема законами України «Про інформацію» та «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації».

Протягом року на сторінках районної газети «Вісті Ужгородщини» було розміщено десятки матеріалів щодо роботи сесій районної ради, інформацій за наслідками робочих поїздок голови та депутатів районної ради. У газеті також публікувалися регуляторні акти та рішення районної ради, надавався матеріал інформаційного характеру.

З метою реалізації політики відкритості та прозорості діяльності районної ради, відповідальності та звітності перед громадою, а також забезпечення права жителів району на одержання достовірної, об’єктивної і повної інформації щодо роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування діє офіційна веб-сторінка, яку ми створили минулого року. Розділи сайту регулярно наповнюються інформацією про діяльність депутатів та керівництва ради в сесійний та міжсесійний періоди, у тому числі й про прийом громадян, участь голови та депутатів ради у житті територіальних громад. На сайті розміщено рішення районної ради попереднього та нинішнього скликання.

Напевно вже кожному відомо, що діяльність керівництва та депутатського корпусу районної ради висвітлюється ще й на сторінці Ужгородської районної ради в соціальній мережі Facebook, яка на сьогодні є дуже популярною серед населення. Тож сьогодні, будь-хто, без перешкод може ознайомитися з діяльністю Ужгородської районної  ради та її депутатського корпусу в мережі інтернет.

Робота депутатського корпусу

На сьогодні чимало роботи вже зроблено. За цей період вдалося знайти можливість виділити кошти на вирішення низки соціальних питань.

В першу чергу в 2016 році ми приділяли увагу дорогам, адже питання відновлення чи то капітального ремонту автошляхів Ужгородщини для районної ради – основне.

Вирішено питання з водопостачанням та водовідвенням сіл Ужгородщини. Зокрема, на реконструкцію системи водопостачання Коритняни, Кінчеш та Часлівці виділено 600 тис.грн., на будівництво централізованої мережі водовідведення у селі Сторожниця – 700 тис.грн., на будівництво системи водопостачання та водовідведення села Барвінок, сіл Сюрте-Тийглаш по 600 тис.грн.

Одним із пріоритетних напрямків розвитку залишається медицина. За звітній період нам вдалося завершити процедуру створення комунального закладу «Ужгородської районної лікарні» на базі «Відділкової клінічної лікарні станції Ужгород ДТГО «Львіська залізниця»», який став власністю громади Ужгородського району.

Новацією в галузі медицини стало і те, що вже сьогодні районна лікарня може приймати ургентно хворих, котрих раніше направляли в міську лікарню, оплачуючи останній за отримання необхідних послуг. Така реформа дозволить заощадити частину коштів районного бюджету. Слід зауважити, що  внаслідок об’єднання лікарень штатну чисельність працівників не скоротили. Крім того, відтепер головний лікар самостійно підбирає персонал та несе відповідальність за матеріально-технічну базу. Поки немає пологового відділення та дитячої реанімації, проте в планах є, що сподіваємось, вдасться реалізувати. Надалі керівництво району продовжуватиме роботу з розширення спектру надання медичних послуг у селах.

Є певні напрацювання щодо покращення умов надання медичної допомоги населенню. За рахунок коштів, виділених з районного бюджету придбано два котли для опалення стаціонарного відділення районної лікарні, виділено кошти і для закриття заборгованості з виплати заробітної плати медичним працівникам закладу, тощо.

У грудні з місцевого бюджету для лікарні виділи ще 905 тисяч гривень. За ці кошти придбано медичне обладнання першої необхідності, що значно покращить якість надання медичних послуг, а саме: пересувну рентген-діагностичну установку, одну стаціонарну та два пересувні хірургічнісвітильники, біполярний коагулятор для ендоскопічної стійки та електрохірургічний коагулятор, два приліжкових кардіомонітори та апарат штучної вентиляції легень для реанімаційного відділення, аналізатор електролітів для експрес-лабораторії, гістероскоп для гінекологічного відділення, кліп-аплікатор для ендоскопа, два стрижневі апарати зовнішньої аплікації для травматології, хірургічний та гінекологічний інструментарій для операційної ларингоскопії реанімаційного відділення, 200 комплектів постільної білизни, тощо. Наприкінці року районна лікарня також придбала хірургічний стіл з ортопедичною приставкою за рахунок коштів з обласного бюджету.

За сприяння депутатського корпусу виділено кошти для придбання приміщення під фельдшерсько-акушерський пункт Холмецької сільської ради. Виділено також кошти і для заміни вікон. У подальшому там також буде нове приміщення сільської ради, так як старе розвалюється на очах.

Вагомою складовою розвитку району є якісна освіта. Тому неабияку увагу приділяли і цій галузі. Так наприклад, для того, аби діткам було комфортно здобувати освіту, вже проведено капітальні ремонти Киблярівської й Гайдошської ЗОШ, облаштовано подвір’я у Великодобронській та Лінцівській ЗОШ, на що виділяла кошти саме районна влада.

Не залишаються поза увагою й дошкільні навчальні заклади: їх відремонтували у Стрипі, Коритнянах, Кам’яниці, Дубрівці, М.Добронь, тощо.

Виділено кошти і на капітальний ремонт даху, заміну вікон та системи опалення ДНЗ в с. Коритняни.

З метою сприяння збереження здоров’я учнів району, забезпечення їх раціональним та  якісним харчуванням депутатським корпусом прийнято районну програму «Шкільне харчування» на 2016 рік, завдяки чому всі учні 1-4 класів без винятку, а також діти, учасників антитерористичної операції забезпечувалися безкоштовним харчуванням. Фінансування програми  здійснювалося за рахунок коштів місцевих бюджетів району на суму понад 4 мільйона гривень.  Ужгородський район є єдиним районом, який забезпечив харчування дітей за рахунок районного бюджету без оплати батьків.

Оперативно вирішувалося й питання відшкодування перевізникам вартості перевезень пільгових категорій громадян. Сільським радам, яким бракувало коштів на вказані потреби, з районного бюджету було виділено субвенцію.

Значна увага депутатського корпусу приділялася розвитку спорту. Наприклад, за останній рік введено 5 додаткових секцій в районній дитячо-юнацькій спортивній школі. Досі в дітей та молоді була можливість грати у волейбол, футбол, займатися велоспортом та плаванням. А тепер перелік доповнили бадмінтон, важка атлетика, дзюдо, фехтування і художня гімнастика. Це було ще однією з ідей, спрямованих на ефективний розвиток юнаків і дівчат в умовах села.

Торік вперше в історії усім 24-ом футбольним командам району на підтримку виділено по 15 тис.грн. Виділялися також кошти і на облаштовання футбольних полів у Великих Геївцях, Концові, Руських Комарівцях та Оріховиці.

Завдяки нашій підтримці розвивається й культурне життя краю. Поступово закуповуються костюми для гуртків, які на ентузіазмі творять високе мистецтво. Фінансову допомогу отримали колективи художньої самодіяльності: «Арніка», «Ружа», «Бетяри», «Наша файта», «Цинторія», «Оріховчанка», «Ритми», «Кральовичка» та інші. Крім того, відремонтовано будинки культури в Паладь-Комарівцях, Кам’яниці, Ірляві, Андріївці, Чабанівці, Тисаашвані та Оріховиці.

Районна рада, до то того ж, підтримує різні проекти, такі як цільова програма з надання кредитів людям, які не мають коштів для будівництва, проведення водо- та газопостачання «Власний дім».

За звітний період депутатами затверджено 45 районних програм, внесено зміни до 25.

Протягом звітного періоду Ужгородською районною радою надіслано 7 звернень до вищестоячих органів державної та виконавчої гілки влади, а саме:

08.12.2015 року прийнято рішення   «Про Звернення депутатів Ужгородської районної ради до Кабінету Міністрів України» із проханням про виділення коштів з державного бюджету для проведення першочергових протиаварійних та консерваційних робіт (в т.ч. і виготовлення проектно-кошторисної документації) на пам’ятці архітектури та містобудування національного значення – Невицькому замку. Цим же рішенням прийнято  звернення депутатів Ужгородської районної ради до Закарпатської обласної державної адміністрації про включення Невицького замку в Перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2016 році в Закарпатській області.

05.01.2016 прийнято рішення «Про Звернення депутатів Ужгородської районної ради до Кабінету Міністрів України» щодо зниження тарифів на природний газ для населення.

29.01.2016 року депутатами ради прийнято рішення «Про Звернення депутатів Ужгородської районної ради до Верховної Ради України» щодо недопустимості внесення змін до Конституції України в частині надання особливого статусу Донбасу.

08.06.2016 року прийнято рішення «Про Звернення депутатів Ужгородської районної ради до Голови Верховної Ради України щодо розгляду питання   про   прийняття   законопроекту   від   29.03.2016 р.   реєстраційний   № 4316, що передбачає при змінах до державного бюджету на 2016 рік врахувати цільову субвенцію місцевим бюджетам на харчування дітей 1-4 класів.

29.07.2016 Ужгородська районна рада прийняла звернення депутатів до Закарпатської обласної ради з проханням направити клопотання у Верховну Раду України про надання Закарпатській області спеціального економічного статусу (СЕС) шляхом прийняття відповідного законодавчого акту.

На цій же сесії прийнято рішення «Про Звернення депутатів Ужгородської районної ради Про звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо впровадження мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

08.12.2016  направлено звернення депутатів до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо заборони скасування мораторію на експорт необробленої деревини (лісу-кругляку).

Велика подяка нашим активним депутатам, які вболівають за районну громаду, потреби своїх виборців і сумлінно ставляться до виконання своїх депутатських обов’язків.

Та є серед депутатів районної ради й такі, хто не дотримується Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», без поважних причин не відвідують засідання постійних комісій та сесії, нехтуючи своїми прямими обов’язками. За звітний період 3-є депутатів пропустили більше половини сесійних засідань.

Однак, в нас є 6 депутатів які не пропустили ні одного пленарного засідання сесій районної ради.

Підтримка військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції, їхніх сімей та вимушених переселенців

Значна увага і зусилля районної ради спрямовувалися на допомогу учасникам Антитерористичної операції на Сході України та їхнім сім’ям.

В серпні 2016 завдяки організації благодійного турніру з міні-футболу та внесків депутатів районної ради на чолі з головою ради для бійців 128-ї  бригади (15-ий окремий гірсько-піхотний батальйон) було  придбано прибор нічного бачення Pulsar Challenger GS 3.5x50, бронежилет, акумулятори, які підходять як для приборів нічного бачення, так і для тепловізорів.

На межі Ужгородського та Мукачівського районів районною радою спільно з т.в.о. командира 128-ї гірсько-піхотної бригади ЄвгеномПільгуєм, офіцером-психологом цієї ж бригади Яною Капштик, учасниками АТО Максимом Шелепцем, Тиберієм Островкою та Петром Горзовим проведено заміну Державного прапору України і прапору Ужгородського району на нові, а також встановлено третій Прапор - символ 128- ї бригади.

У 2016 році було направлено 2 депутатських запита до Ужгородської райдержадміністрації щодо відведення земельної ділянки учаснику бойових дій та виділення у власність земельних ділянок учасникам бойових дій.

Завдяки підтримці депутатського корпусу через програму «Турбота» 50 учасників АТО отримали матеріальну допомогу по 1 тис. грн., а один поранений учасник АТО - 3 тис. грн.

Співпраця з органами місцевого самоврядування

В Ужгородському районі є Середнянська селищна та 32 сільські  ради. Вони не лише представляють на місцях державу і владу, а й виступають безпосередніми носіями інтересів територіальних громад, дбають про повсякденний побут, вирішення найболючіших проблем людей. Виходячи з цього, у районі прагнуть надавати їм різноманітну допомогу, щоб вони могли якомога повніше й ефективніше їх здійснювати, працювати активно, послідовно, цілеспрямовано, а головне - компетентно, із чітким розумінням прав і обов'язків.

У звітному періоді нашим завданням було забезпечення продуктивної та результативної співпраці з органами місцевого самоврядування, підтримки місцевих ініціатив.

  Транскордонне співробітництво та участь у міжнародних проектах

Для того, щоб перейняти досвід та заключити Угоду про співробітництво, делегація Ужгородського району з 28 вересня по 2 жовтня перебувала з офіційним візитом у Федеративній Республіці Німеччина у районі Констанц. Під час офіційної зустрічі ми обмінювалися думками та досвідом у галузі бюджету, освіти, культури, спорту, тощо. Програма перебування делегації Ужгородського району крім офіційних зустрічей включала і відвідування об’єктів культурної та соціальної сфери громади Мюлінген.

У листопаді делегація із Німеччини на чолі з бургомайстром громади  Мюлінген, краю Констанц Манфредом Юппнером перебувала в Ужгородському районі з зустрічним візитом. Основною метою приїзду делегації було знайомство з Ужгородським районом, його економічними, соціальними, культурними, спортивними надбаннями та налагодження дружніх стосунків із районноюрадою.

Під час офіційного візиту гості з Німеччини також побували у Невицькому на відкритті центру надання адміністративних послуг, ознайомилися з інфраструктурою району.

Пан Манфред відвідав Ужгородську районну раду де ознайомився з характеристикою та досягненнями нашого краю.

Делегація, також завітала до Ужгородської районної лікарні та пообіцяла співпрацювати, адже в планах – капітальний ремонт закладу та оновлення медичного обладнання. Як результат - планується заключити угоду про співробітництво.

З офіційним візитом в нашому районі також побувала і делегація Пардубіцького краю Чеської Республіки.  Відвідали заклади,  в яких вже реалізовано спільні проекти. Зокрема, завітали в с.Коритняни, де проведено ремонт дитячого  дошкільного закладу. Були в Киблярах і в Пацканьові.

Також за рахунок коштів чеської сторони, Закарпатської обласної ради та Ужгородської районної ради на даний час виконано роботи по ремонту системи опалення Анталовецької школи.

Чеські партнери наголосили на готовності й надалі докладати зусилля задля взаємовигідного партнерства.   

5 грудня на запрошення старости Ярославського повіту делегація з Ужгородського району відвідала м.Ярослав, Польща. Наша зустріч відбувалась в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Для реалізації цієї програми партнери з Польщі та України зможуть отримати фінансову підтримку з європейських фондів на реалізацію спільних, транскордонних проектів. Ми обговорили можливості співпраці Ужгородського району та Ярославського повіту у галузі освіти, культури та спорту, тактовність координації дій, що вживатимуться в реалізації спільних заходів.

На завершення зустрічі як ми, так і протилежна сторона висловили сподівання на те, що результатом зустрічі стане налагодження ділових стосунків між громадами двох країн.

Управління об'єктами спільної власності

Важливим аспектом в плані ефективного управління нерухомим майном є орендні відносини. За 2016 рік від здачі в оренду комунального майна спільної власності територіальних громад сіл, селища  Ужгородського району надійшло 440,508 тис. грн. На сьогоднішній день укладено 13 договорів оренди з приватними суб’єктами, 3 – з комунальними підприємствами, 9 – з бюджетними установами, по яких справно сплачується орендна плата. Загальна площа орендованого майна становить   – 7523 м2 .

Відділом комунальної власності районної ради впродовж 2016 року постійно здійснювався моніторинг та вживались заходи щодо недопущення заборгованості по орендній платі, надавалась правова оцінка пов’язана з підготовкою та укладенням договорів спрямованих на виконання договірних зобов’язань в забезпеченні захисту майнових прав та інтересів районної ради.

На постійному контролі районної ради перебуває питання роботи комунальних підприємств. На території Ужгородського району здійснюють діяльність сім комунальних підприємств:  КП «Раймехтрансенерго»,  Ужгородське районне комунальне підприємство (бюро) технічної інвентаризації  та реєстрації права на об’єкти нерухомого майна, КП «Газета «Вісті Ужгородщини», КП «Ужгородське  районне агентство розвитку», КП «Архітектура», КП «Ужгородське районне бюро  технічної інвентаризації нерухомого майна», комунальний заклад «Ужгородський районний трудовий архів Ужгородської районної ради» та КП «Ужгородщина».

Пріоритети та завдання Ужгородської районної ради на 2017 рік

Впродовж звітного періоду районна рада і весь депутатський корпус працювали системно забезпечуючи виконання ухвалених рішень. Запорукою цього стала тісна співпраця депутатів та виконавчого апарату районної ради і районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування у розв’язанні назрілих проблем Ужгородського району.

Наразі найболючішим є питання ремонту Ужгородської районної лікарні, для якої необхідні чималі кошти. Проте, незважаючи на складнощі, ми зробили старт. Сподіваємося, 2017 рік буде кращим і ми зможемо втілити бажане в реальне.

Серед перспективних планів районної ради – зведення футбольних штучних полів, розвиток дитячо-юнацької спортивної школи, удосконалення медичної галузі, а також завершення вже запроваджених проектів. Тобто й далі ми повинні наводити лад у різних сферах.

Від наших спільних зусиль значною мірою залежить як функціонуватимуть заклади соціальної сфери, як житимуть люди. Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачею на благо рідного Ужгородського району і бажаю, щоб помисли і справи кожного зміцнили впевненість людей у нашій відданій справі, відповідальності за стан справ у районі.

Районна рада готова співпрацювати з усіма, хто прагне конструктивної роботи та має слушні пропозиції щодо дій, спрямованих на підвищення рівня розвитку нашого району.

Ми всі повинні розуміти, що немає особистих амбіцій, побажань - є бажання працювати для людей, працювати для Ужгородського району.            Ми повинні і надалі тримати руку на пульсі району і діяти в інтересах її жителів. 

Найбільшу вдячність висловлюю громаді району – за довіру, розуміння спільних проблем, конструктивну критику і, в той же час, підтримку наших починань. Адже всі ми знаємо, що авторитет влади залежить від реального прагнення виражати і захищати інтереси людей.

Дякую всім депутатам районної ради за плідну роботу! Довіра громадян до органів влади можлива лише тоді, коли діяльність влади є відповідальною та прозорою, висловлюю сподівання на подальшу ефективну співпрацю та порозуміння у вирішенні проблем економічного, соціального та культурного розвитку району.

        

Вкладення:
ФайлРозмір файла:
Скачати цей файл (Проект рішення.doc)Проект рішення.doc73 kB
deneme bonusu casino 1xbet giriş canlı poker siteleri canlı rulet oyna sweet bonanza oyna casino siteleri
Видео-урок по установке Joomla 3.3 на Денвер.